Presă

Click aici pentru statistici despre sistemul tichetelor de masa!  Pentru orice informații, vă rugăm să ne contactați la office@apet-romania.ro  

Programul Mese Calde, un sprijin pentru persoanele vulnerabile

Programul “Mese calde” este un exemplu de inovare in politicile sociale, un exemplu care arata ca atunci cand specialistii integreaza in politicile publice ultimele noutati in domeniul digitalizarii, lucrurile se misca foarte repede.  Programul „Mese calde” este realizat la inițiativa Guvernului României și co-finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul a avut drept scop sprijinirea vârstnicilor, și comunităților locale în care aceștia trăiesc.

APET s-a implicat activ și în conturarea si sprijinirea implementarii Proiectului „Sprijinirea categoriilor de persoane, cele mai defavorizate, care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic”, primul de acest gen din România.

In cadrul acestui program, pana acum tichetele sociale pe suport electronic pentru mese calde au asigurat peste 12,000,000  de mese calde bătrânilor, cu venituri modeste, dar si persoanelor fără adăpost. Peste 8000 de restaurante și cantine din toata tara au contribuit la pregatirea mancarii. 

Programul le-a asigurat vârstnicilor și persoanelor fără adăpost o masă caldă și a stimulat incluziunea socială și financiară a acestora. Programul a avut și un efect  surprinzător: batranii, care au o  vârsta medie de 82 de ani, au invatat foarte repede să utilizeze cardul, ceea ce a fost o premieră pentru mulți dintre ei. Au fost emise și folosite peste 300.000 de carduri și au fost instalate peste 2.000 de POS-uri în mediul rural, punand bazele unui model de digitalizare cu efecte pozitive imediate în comunitatea locală

In acelasi timp, programul i-a ajutat pe micii proprietari de restaurante  reziste in perioada pandemiei, să-și păstreze angajații, să își mărească echipa sau chiar să achiziționeze echipamente noi, contribuind implicit la bunăstarea comunității locale. Pentru unii dintre ei, acest proiect a generat chiar și venituri mai mari decat în 2019.